بیماری زونا به ندرت در چشم بروز پیدا میکند. در این شرایط باید با داروهای ضد ویروسی درمان شود. چرا که اگر درمان تخصصی انجام نشود ممکن است چشم آسیب ببیند.
اختلال عصبی پیشرفته ویروس هرپس میتواند به صورت خارش، التهاب، سوزش، حساسیت زیاد، بیحسی و زخم شدن احساس شود اما برای ساده سازی متن از کلمه «درد» استفاده میکنیم.
این اختلال ممکن است به عنوان علائم جانبی زونا در مراحل حاد شروع شود و به مدت چند هفته، چند ماه یا حتی چند سال ادامه پیدا کند. همچنین ممکن است این اختلال چند هفته یا چند ماه بعد از زونا اتفاق بیفتد.
اختلال پیشرفته ویروس هرپس زمانی اتفاق میافتد که ویروس آبله مرغان در زمان شیوع زونا، به اعصاب فرد آسیب بزند و عملکرد اعصاب مختل شود. این اتفاق به صورت کاهش حساسیت معمول بدن ظاهر میشود اما ممکن است سیستم اعصاب مرکزی و نخاع نیز دچار اختلال شوند. احتمال وقوع این اختلال با افزایش سن افراد مبتلا به زونا، افزایش مییابد.
حدود یک نفر از هر چهار نفر مبتلا به بیماری زونا، دچار اختلال عصبی پیشرفته ویروس هرپس میشود.
مسکنهای معمولی تأثیر کمی بر روی این اختلال دارند. اگر بیمار تحت درمان با برنامههایی که در ادامه آورده شده است، درد بسیار زیادی داشت باید از دکتر خود برای دریافت مسکنهای قویتر نسخه بگیرد.
اگر اختلال عصبی پیشرفته ویروس هرپس در فردی بسیار شدید باشد و درمانهای ذکر شده در بالا به اندازه کافی تأثیر نداشته باشند، دکتر متخصص میتواند مسکنهای قویتری را برای یک دوره کوتاه تجویز کند.
از سپتامبر سال ۲۰۱۳ واکسن خاصی برای زونا ارائه شد. این واکسن برای واکسینه شدن افراد مسن بر اساس سن آنها برنامهریزی شد.
از سال ۲۰۱۶، واکسن زونا برای افرادی که بالای ۶۰ سال دارند در دسترس است.